„Овергаз“ и Сашо Дончев с признание за приноса към дуалното образование

„Овергаз“ и Сашо Дончев получиха признание за приноса и дългогодишните усилия за развитие на дуалното образование в България. Инж. Венцислав Василев, директор на Професионалната гимназия по промишлени технологии „Атанас Цонев Буров“, благодари за „благородството и финансовата подкрепа“ на г-н Дончев във връзка с честването на 95-годишнината на училището. „В тези трудни времена, Вие проявявате най-човешкото отношение към едно българско училище“ – се казва в писмото.

Сашо Дончев е основен инициатор за развитието на дуалното образование в България. По негова идея в 22 училища в цялата страна е открита специалност “Газов техник”, като освен подкрепа с техника и технологии, „Овергаз” осигурява и гарантирани работни места на завършилите ученици. Газоразпределителната компания и собственикът й имат принос и за разкриването и развитието на магистратурите по „Газоснабдяване“ и „Управление на газовата инфраструктура“ в Минно-геоложкия университет „Св. Иван Рилски“. За обучението на студентите собственикът и висш мениджър на „Овергаз“ е инвестирал в учебен център и лаборатория по газови технологии в университета, а от тази учебна година бакалаврите ще карат платени стажове в компанията.

Мотиватор за откриването на магистратура „Газоснабдяване“ в Русенския технически университет преди години отново е Сашо Дончев.